Leukste hotel Deventer?

Deventer: oude, eigenzinnige Hanzestad aan de IJssel. Een verzamelplaats van bijzondere musea, terrasjes en winkeltjes. Een heerlijke stad voor een stedentrip dus!

Struin door schilderachtige straatjes, shop bij de vele snuisterij- en vintagewinkels, ontdek het buitengebied en eindig op de Brink, het gezelligste plein van Nederland.

Waar overnacht je dan? Gelukkig ligt het fijnste hotel van Deventer op moonwalk-afstand van al het leuks van de stad.

Logeren.

Slapen in Deventer doe je in het fraaie hotel FINCH. Een monumentaal luxe boetiekhotel in hartje stad met 31 hotelkamers en een toffe huiskamerbar. Een stadshotel, maar een beetje anders dan je misschien zou verwachten in Deventer. Interessanter wellicht. Spannend en charmant.

One-of-a-kind.

“FINCH is een luxe hotel met een avontuurlijke persoonlijkheid en een goede smaak.” Het is ontstaan uit de wens een hotel in Deventer te creëren dat méér is dan alleen een deugdelijke plek om te slapen.  Een bijzondere overnachtingsplek voor diegene die meer verlangt dan de saaie zekerheid van een standaard hotel.

Wij geloven niet in middelmaat. Ook niet in maar gewoon doen.  FINCH biedt luxe, maar is minder formeel en stijf dan andere 4-sterren hotels.

Dagje wellness.

Ben jij ook zo toe aan ontspanning? Wil je er even helemaal tussenuit? Met de wellnessresorts Thermen Bussloo en de Veluwse Bron in de buurt is een dagje wellness gecombineerd met een verblijf in FINCH het perfecte uitje om te ontspannen.

 

Boutique.

of boetiekhotel. Wat is dat eigenlijk?

“Boetiekhotel (of boutique hotel) is een term voor een hotel dat een luxueuze, eigenzinnige maar ook intieme sfeer heeft en vaak niet behoort tot een hotelketen. Boetiekhotels worden gekenmerkt door een eigen, persoonlijke stijl en accommodatie. “(Wikipedia)

Charmant en persoonlijk. Dat wil FINCH zijn. Waar je niet koning klant bent, maar te gast bent bij nieuwe vrienden thuis in Deventer.

Terug van weggeweest.

In 1871 openden de deuren van het statige Hotel De Keizer. Het was goed toeven in dit, al snel gerenommeerde hotel aan de Keizerstraat. De Keizerstraat was een nieuwe straat op de plaats waar tot 1870 oude wallen en vestingwerken lagen. Het vormde de verbinding tussen het destijds nieuwe station en de oude binnenstad van Deventer.

Nieuw hoofdstuk.

In 1918 kocht de Rotterdamsche Bank NV het iconische hotel in Deventer om er een bankfiliaal van te maken. De kluis van toen dient nu als toilet. Het kan verkeren.

Anno nu, 150 jaar na dato, omarmen wij de historische eigenheid van dit zo karaktervolle pand. FINCH is een nieuw hoofdstuk in een roemrijke geschiedenis. En zó typisch Deventer: Eeuwenoud en toch springlevend.

What the

…FINCH? Onze naam is niet toevallig gekozen. Finch (= vink) staat symbool voor vrijheid, verscheidenheid en energie. De kleine vink zingt uit volle borst. zij leeft in het nu, is levendig en enthousiast. Deze sociale vogel kan zich overal nestelen. Voor hem is het leven een reis. Wij geloven dat juist kleine vogels grote uitblinkers kunnen zijn. Al is daar meer voor nodig dan alleen een kleurrijk pluimage. De perfect aan hun omgeving aangepaste vinken op de Galapagoseilanden inspireerden Darwin ooit tot diens theorie; de kleine vink leert ons dat we continu open moeten staan voor verandering, ons moeten aanpassen en onderscheiden voor succes — en daarom zijn wij FINCH.